You are currently viewing Îngheţarea preţului la carburanţi, ce spun guvernanții?

Îngheţarea preţului la carburanţi, ce spun guvernanții?

În contextul depăşirii pragului de 8 lei pe litru la carburanţi, românii se întreabă dacă guvernanții se gândesc să ia anumite măsuri.

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene,  a declarat într-o conferinţă de presă, că subiectul îngheţării preţului la carburanţi nu a fost discutat în coaliţia de guvernare.

„Nu am discutat de o îngheţare a preţului la carburanţi. De altfel, au existat discuţii în permanenţă în coaliţie despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a ajuta populaţia să treacă de această perioadă complicată.

De mai multe ori, Florin Cîţu a anunţat măsurile pe care noi le susţinem – mă refer la reducerea TVA, reducerea contribuţiilor, astfel încât să laşi populaţiei mai mulţi bani, pentru că altfel e complicat să vii cu o măsură pentru fiecare produs în parte care se scumpeşte. Toate produsele se scumpesc în perioada asta şi nu ştiu cum am putea face pentru ca pentru fiecare produs de care au nevoie românii să venim şi să impunem noi preţul. Aşa ceva e imposibil”, a afirmat Dan Vîlceanu.

În  plus, economiștii vin cu vești proaste și spun că incertitudinile provocate de războiul dintre Rusia și Ucraina  vor continua să ducă la creșterea prețurilor la pompă.

 

sursa: antena3.ro

foto: zf.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă-ne un comentariu!