You are currently viewing Prima versiune a modelului Barbie care reprezintă o persoană cu sindrom Down
Barbie Doll

Prima versiune a modelului Barbie care reprezintă o persoană cu sindrom Down

După modelele păpușilor cu scaune cu rotile și membre protetice, Barbie introduce prima versiune a modelului care reprezintă o persoană cu sindrom Down.

Compania Mattel a creat seturi de cuplu Barbie și Ken încă din 1961, iar în ultimii ani, aceasta  a redefinit modul în care arată păpușile, diversificând gama acestora cât mai aproape de diversitatea oamenilor din jurul nostru.

În 2015 a extins numărul de tonuri de piele, culori pentru ochi și coafuri disponibile pentru păpuși.

Și cum nu toți oamenii aceeași formă a corpului, în 2016 Mattel a introdus primele păpuși Barbie curvy și Petite, iar în 2017 compania de jucării a introdus prima Barbie care purta un hijab.

Modelul nou lansat, păpușa reprezentând o persoană cu sindrom Down poartă un colier cu pandantiv roz cu un model specific comunității cu sindrom Down, mai exact cele trei copii ale celui de-al 21-lea cromozom care este materialul genetic care provoacă caracteristicile asociate cu acest sindrom.

Pentru cel mai nou model Barbie, Mattel a colaborat îndeaproape cu Societatea Națională a Sindromului Down cu privire la forma, caracteristicile, îmbrăcămintea, accesoriile și ambalajul păpușii pentru a se asigura că reprezintă cu exactitate o persoană cu sindrom Down. Condiția genetică afectează capacitatea cognitivă, provocând dificultăți de învățare ușoare până la severe și caracteristici faciale distinctive.

sursa articol: cnn.com