You are currently viewing Rusia este pregătită să discute despre statutul neutru al Ucrainei în cadrul discuțiilor menite să pună capăt ostilităților

Rusia este pregătită să discute despre statutul neutru al Ucrainei în cadrul discuțiilor menite să pună capăt ostilităților

Vladimir Putin, în cadrul unei ședințe guvernamentale televizate la Moscova, a spus că menținerea Rusiei în frâu este o politică pe termen lung a Occidentului și că măsurile sale economice au impact minor, deoarece „majoritatea țărilor nu sprijină sancțiunile”. Putin a spus că acest conflict a fost doar un pretext pentru ca Occidentul să impună sancțiuni pentru că „pur și simplu nu vor o Rusie puternică și suverană”, se arată într-un articol din Daily Mail.

„Nu îi judec pe cei cu vile în Miami sau pe Riviera Franceză. Sau cine nu se poate descurca fără stridii sau foie gras sau așa-numitele „libertăți de gen”. Problema este că ei există mental acolo, și nu aici, cu oamenii noștri, cu Rusia”, a spus Putin. „Occidentul va încerca să parieze pe trădători… să ne împartă societatea… să provoace confruntarea civilă… să ne străduim să-și atingă scopul. Și există un singur scop – distrugerea Rusiei.”

„Occidentul nici măcar nu se obosește să ascundă faptul că scopul său este de a deteriora întreaga economie rusă, fiecare rus”, a spus el, adăugând că acțiunile Occidentului nu ar “face decât să întărească” Moscova.

Putin a adăugat că Rusia este pregătită să discute despre statutul neutru al Ucrainei în cadrul discuțiilor menite să pună capăt ostilităților. El le-a transmis rușilor câteva cuvinte care amintesc ironic de discursurile președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, „luptăm pentru suveranitatea noastră și viitorul copiilor noștri”.

 

sursa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10619493/Putin-says-Wests-attempt-global-dominance-coming-end.html

foto: digi24.ro