You are currently viewing “Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

“Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

Astăzi a avut loc prima întâlnire dintre Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi cel ucrainean Dmitro Kuleba, în Turcia, de la declansarea războiului.

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat că a discutat cu omologul său ucrainean chestiuni umanitare, aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa.

În ceea ce privește posibilitatea unei încetări a focului, Lavrov a spus că „operațiunea militară specială” va continua.

“Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a declarat Lavrov, precizând că și atrocitățile despre care vorbește presa sunt fake news.

El a precizat că, furnizând ajutor defensiv Ucrainei, Occidentul „se comportă periculos”.

La rândul său, ministrul de externe ucrainean, Dymtro Kuleba, a declarat că este gata să se întâlnească din nou cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dacă există perspective pentru o „discuție substanțială”.

Kuleba a punctat că nu există progrese în privința încetării focului și că Ucraina are două sarcini: organizarea unui coridor umanitar de la Mariupol și atingerea unui armistițiu de 24 de ore.

articol integral: știrileprotv.ro

foto: impact.ro