Zelenski, criticat de oficiali guvernamentali israelieni

Numeroşi deputaţi şi oficiali guvernamentali israelieni au criticat comparaţiile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu Holocaustul, după discursul rostit în Knesset, prin videoconferinţă, de liderul de la Kiev, informeaza stiripesurse.ro

Volodimir Zelenski care are rădăcini evreiești, a afirmat, în discursul rostit duminică în faţa membrilor Parlamentului israelian (Knesset), că Ucraina şi Israelul se confruntă cu ameninţări similare. „Sunt ameninţări referitoare la distrugerea totală a popoarelor noastre, a statelor, culturii şi chiar numelor, Ucraina şi Israel”, a afirmat Volodimir Zelenski în discursul prin videoconferinţă.

Deputatul israelian Yuval Steinitz, membru al formaţiunii de dreapta Likud, a avertizat că discursul lui Zelenski “pare să se apropie de o negare a Holocaustului”. “Războiul este mereu un lucru teribil, dar orice comparaţie între un război clasic, oricât de greu ar fi, şi distrugerea a milioane de evrei în camere de gazare în cadrul structurilor soluţiei finale reprezintă o distorsionare a istoriei”, a avertizat Yuval Steinitz.

articol integral aici: https://www.stiripesurse.ro/zelenski-a-calcat-pe-bec-a-fost-criticat-de-oficiali-israelieni-dupa-ce-a-comparat-situatia-ucrainei-cu-holocaustul_2300170.html.

foto:jpost.com