You are currently viewing Românii sunt în siguranță?

Românii sunt în siguranță?

Astăzi a avut loc sedinta Consiliului Suprem de Apărare a Țării, având ca temă evoluția conflictului dintre Rusia si Ucraina, precum si măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră.

După ședința CSAT președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință  de presă. Șeful Statului a condamnat acțiunile Rusiei, a dat asigurări că granițele României sunt bine apărate și le-a transmis cetățenilor că sunt în siguranță.

“Suntem în permanentă legătură cu aliații și partenerii noștri din NATO, din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii pentru a găsi cele mai bune soluții și a oferi asistență umanitară dacă situația o va cere. În acest context tensionat, se impune fără doar și poate consolidarea consistentă a Flancului Estic. Forța noastră este în primul rând aceasta: suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință, prin acțiunile sale, pacea întregii planete!”

Iată mesajul presedintelui Iohannis:

“Dragi români,

Știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale! România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.  Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.

Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate.”

#razboi #ucraina #rusia

foto: vox.com