You are currently viewing Cu Ucraina sub control, Moscova se consideră cea mai mare putere din Europa

Cu Ucraina sub control, Moscova se consideră cea mai mare putere din Europa

Angajarea într-o luptă de mare amploare, cu tancuri și artilerie pe terenul deschis din Donbas ar putea favoriza Moscova, iar mașinăria militară a Rusiei ar fi capabilă de câștiguri teritoriale, se arata într-un articol ziare.com.

Dar curajul ucrainean, geniul tactic și accesul la arme occidentale ar putea produce o serie de eșecuri umilitoare pentru Rusia, susține Walter Russel Mead, într-o analiză din WSJ.

Academicianul și editorialistul american, cu studii la Universitatea Yale din Statele Unite, în vârstă de 69 de ani, consideră că cel mai negru scenariu pentru Vladimir Putin al conflagrației din Ucraina ”ar fi ca războiul Rusiei să se încheie cu o înfrângere completă”, care să ducă la prăbușirea enclavelor pro-ruse din Donbas și Transnistria și integrarea Ucrainei în Occident.

Un eșec decisiv al Rusiei în Ucraina ar putea fi momentul Suez al Moscovei. Dacă Rusia nu va fi capabilă să cucerească centrul și vestul Ucrainei, rușii nu vor putea evita concluzia că imperiul țarilor, adunat de-a lungul secolelor și restaurat de Lenin și Stalin după dezastrul din primul Război Mondial, ar cădea irevocabil.

sursa: https://ziare.com/vladimir-putin/imperiul-rus-sfarsit-umilire-putin-incheierea-carierei-politice-1736752

sursa foto: b1tv.ro