You are currently viewing Roman Abramovici a acuzat simptome de otrăvire în timpul negocierilor de încetare a focului în Ucraina

Roman Abramovici a acuzat simptome de otrăvire în timpul negocierilor de încetare a focului în Ucraina

Oligarhul rus Roman Abramovici și membri ai echipei de negociere a Ucrainei ar fi fost otrăviți după ce au participat la o întâlnire la începutul lunii martie, la Kiev cu reprezentanți ai Rusiei pentru tratative de încetare a focului, potrivit ziare.com.

Informația a fost confirmată și de jurnaliștii de la platforma de investigații Bellingcat. Potrivit acestora, trei membri ai delegațiilor care au participat la o întâlnire, în noaptea de 3 spre 4 martie au suferit simptome de otrăvire cu substanțe chimice, unul dintre cei afectați fiind omul de afaceri Roman Abramovici. Simptomele specifice acuzate de acestia sunt: inflamația ochilor, lăcrimare constantă și dureroasă și exfolierea pielea pe față și pe mâini.

Doi experți ai grupului de cercetători CW și un doctor au precizat că simptomele resimțite de cei trei sunt specifice intoxicației cu porfirină, dar doza și tipul toxinelor consumate involuntar de către miliardar și ceilalți doi nu a fost suficientă pentru a provoca decesul acestora, “atacul” fiind cel mai probabil menit să îi intimideze pe aceștia.

articol aici: ziare.com

foto: sport.ro