You are currently viewing Românii în războiul din Ucraina

Românii în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este supus unui embargo informațional specific zonelor de conflict, aspect care favorizează fake-news-urile, știrile care induc panica sau orice este posibil în zona aceasta de război informațional. Intelligence4ALL și-a propus să promoveze schimbarea în domeniul informării publicului larg, oferindu-i surse credibile, documentate.

În cadrul emisiunii de luni, 28.03.2022, de la ora 20.00, veți putea urmări un interviu realizat cu un jurnalist ucrainean de origine română care surprinde în cuvinte dezastrul total provocat de război. Îl veți putea auzi vorbind despre factorii favorizanți ai războiului, ce crede el despre pace, când va veni și în ce condiții.
Un alt amănunt important al acestui interviu este modul în care el percepe rolul Moldovei și al României în acest context dificil, dacă va fi un război mondial, când și cum se va implica China, de partea cui.

CE VEȚI AFLA?
1. Ce cred ucrainienii despre acest război? Când și cum cred că se va termina?
2. Cum se vede războiul din Ucraina? Ce fac oamenii? Mai există viată normală în Ucraina?
3. Ce planuri își fac oficialii ucrainieni pentru a opri războiul? Cum văd finalul acestui război? Ce va urma după acest război? Cum va arăta Ucraina după război?
4. Cum se simte suflul războiului la Cernauti? Ce simt românii de acolo?

Răspunsuri la aceste întrebări în emisiunea Intelligence4All difuzată pe canalul de youtube Publive Romania și pe site-ul publive.ro, secțiunea Live, luni, 28.03.2022, de la ora 20:00. Realizator – prof.univ.dr. Cristian Barna.

Invitat: MARIN GHERMAN – doctor în științe politice, director al Institutului de Studii Politice și Capital Social (Cernăuți), președinte-fondator al Centrului Media BucPress –asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, redactor-șef adjunct la revista de istorie și cultură „Glasul Bucovinei” (Cernăuți – București), editorialist ziarul Libertatea.

Poți urmări emisiunea aici.

 

 

Lasă-ne un comentariu!