You are currently viewing Spectacolul Conu’ Leonida (1880 – 2023), cu Manuela Hărăbor şi Ion Haiduc, la Sala Dalles pe 1 noiembrie

Spectacolul Conu’ Leonida (1880 – 2023), cu Manuela Hărăbor şi Ion Haiduc, la Sala Dalles pe 1 noiembrie

Spectacolul Conu’ Leonida (1880 – 2023), cu Manuela Hărăbor şi Ion Haiduc, la Sala Dalles pe 1 noiembrie

 

            Spectacolul Conu Leonida (1880 – 2023) de Ion Luca Caragiale în regia lui Radu Popescu, producţie a Teatrului Stela Popescu, va fi prezentat la Sala Dalles pe 1 noiembrie 2023, ora 19.

            Din echipa de creaţie mai fac parte Kimberly Vintilă – scenografia, Bogdan Marinescu – muzica, Diana Butnaru – multimedia, iar în distribuţie îi puteţi revedea pe Ion Haiduc – Conul Leonida, Manuela Hărăbor –  Eftimița, Ana Maria Ivan – Safta / Bețivul.

Cum să fii fericit în viață? Pare simplu atunci când ai un cămin primitor și comod, ceva bun de pus pe masă, o soție grijulie și bună gospodină sau un soț hâtru și cu experiență de viață… doar să nu te preocupe politica… Pentru că atunci, în cele mai întunecate momente ale nopții, fandacsia și ipohondria pot să izbească cu putere, de unde nu te aștepți… Conu’ Leonida este un „monstru sacru” al lumii noastre teatrale. Dar înainte de a fi un monstru, este un om prins în plasa informațiilor care vin peste el din mass media, care îi distrug lui și Efimiței liniștea somnului și a gândului. La 1880, ca și în 2023, asistăm la o veșnică poveste a societății noastre în care ”tot ce-i românesc nu piere”.

            Iată ce spun actorii despre întâlnirea pe scenă cu Conu Leonida: Manuela Hărăbor – “O propunere la care nu m-am așteptat. O provocare. O bucurie să mă întâlnesc din nou cu un personaj al lui Caragiale.” Ana Maria Ivan : „Primul Caragiale , primul travesti, o nouă provocare pentru care sunt recunoscătoare.” Ion Haiduc – “Întâlnirea cu Leonida şi cu reacţiunea lui este complicată, având în vedere că, dincolo de faptul că vorbim despre Caragiale, avem în spate o umbră extraordinar de mare a înaintaşilor în acest rol, care n-au fost puţini şi au fost, poate, cei mai mari actori ai naţiei noastre. Şi atunci, această moştenire te apasă extraordinar… Iată de ce întâlnirea mea cu acest personaj a creat pentru mine o complexitate de frici, de încercări, de provocări, începând cu faptul că textul trebuie spus ad litteram cum l-a scris Caragiale. El este de o particularitate extraordinară şi… ăsta este şi parfumul…”

            La rândul său, regizorul Radu Popescu declara : „Consider că producția noastră trebuie să se reîntoarcă la o montare în cheie clasică. Ne ajută mult distribuția, care se compune de doi actori cu mare experiență scenică, într-o combinație originală – Ion Haiduc și Manuela Hărăbor, secondați de o actriță foarte talentată din generația tânără, Ana-Maria Ivan. Am gândit o montare care se concentrează pe jocul actorilor și pe punerea acestora în valoare într-un decor și costume clasice, care își propun să remonteze atmosfera mahalalei din vremea lui Caragiale. Ne-am propus să amplificăm durata textului, jucându-ne cu percepția timpului și așteptările spectatorului pe mai multe paliere, începând cu folosirea pauzelor, a momentelor de liniște și a dialogului non-verbal între personaje.”

            Vă invităm la o revizitare a celebrului text al lui I.L.Caragiale Conu Leonida faţă cu reacţiunea, în cheia anului 2023.

Trailer Conu’ Leonida (1880 – 2023)

https://www.youtube.com/watch?v=ELKwcx1f5KA

Relatii si rezervari la telefon: 021.314.66.37

Secretariat Sala Dalles – B-dul Nicolae Balcescu nr. 18, program de luni pana vineri intre orele 10.00 – 17.00

https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/4821/conu-leonida-1880-2023-de-ion-luca-caragiale-sala-dalles-bucuresti-1-noiembrie-2023?fbclid=IwAR19pkt2i0WM6wmMj8tbnz8d1KS6Lu4J41bwAFK9syHDvFN9nmXpRcBsSbE

Acces 12 +

Durată: 60 de minute, fără pauză

Lasă-ne un comentariu!