Sportul românesc este în pioneze, sau cel puțin asta ne spun statisticile, cele câteva date concrete la care ne putem raporta în momentul de față. Conform datelor Eurostat, rata participării sportive la populația în vârstă de 15 ani sau peste este de 6,3%, cea mai slabă din Europa, comparativ cu media europeană de 44,3% sau cu unele țări avansate, unde întâlnim o participare de peste 75%, cum este cazul în Danemarca, scrie Gabriela Popescu, fondator “Te Aud Romania” într-un articol publicat în ziare.com.
La nivel național, rata ocupării forței de muncă în domeniul sportiv se situa, în anul 2020, la 0,2% din rata de angajare la nivel de țară. Din nou, țara noastră pare a fi codașa Europei, pe când la polul opus se află Islanda cu o rată de angajare sportivă de 2,2%.
Sportul pentru toți ar trebui să fie premisa principală de la care pornește orice cursă spre performanță, iar în lipsa unei strategii clare și coordonate de acest fel, importul de jucători profesioniști din cele mai exotice tărâmuri pare a rămâne una din puținele soluții de resuscitare în sportul de echipă românesc – un fenomen care pare să capete amploare cu precădere în rugby.
Gabriela Popescu, este președinta Rugby Club Gura Humorului, o activistă dăruită pentru dezvoltarea și educația copiilor și tinerilor prin sport, a introdus managementul englezesc la Gura Humorului.
A fost invitată în emisiunea B-Sport realizată de Titi Bonea, unde au fost dezbătute aspectele importante ale sportului, problemele întâmpinate, dar si solutiile potrivite pentru a readuce sportul românesc în atenția tinerilor.
Emisiunea de pe Publive în care a fost invitată Gabriela Popescu o puteti urmari aici: https://www.youtube.com/watch?v=D15rK2ayF0Y.
articolul integral îl puteti citi aici: https://ziare.com/rugby/sportul-romanesc-cursa-spre-performanta-sau-impact-social-1745966
sursa foto: ziare.com
You must log in to post a comment.