You are currently viewing Stresul, senzație cool și la modă!

Stresul, senzație cool și la modă!

Stresul este cool? Probabil că da, din moment ce deja este la modă de ceva timp, iar cei ancorați în asta probabil că nici nu știu cum e viața cu mintea limpede …
Ei bine, ne putem trăi viață fără stres și ne putem face și “task-urile” bine și în armonie. Întrebarea este, vrei asta? Ești dispus să lucrezi cu tine și să realizezi că lucrurile pot fi diferite?
Ce este stresul?
Evident atitudinea cu care întâmpinăm noi situațiile care vin spre noi. Intrăm în filme și ne creăm niște
scenarii care de multe ori nu au nicio legătură cu realitatea. De ce facem asta? Părerea mea este că din neîncrederea de sine de cele mai multe ori, pentru că vrem să facem lucrurile perfect și ghici ce… Niciodată nu vor ieși perfect, pentru că întotdeauna va fi cineva care să fie nemulțumit de cel puțin o chestiuță, iar dacă nu va fi cineva, cu siguranță vei fi tu.
Am întâlnit și persoane care consideră că stresul este un mod de viață, iar dacă cineva nu se stresează,
înseamnă că acelei persoane nu-i pasă… o fi, în unele cazuri.
Cum apare stresul?
În acele momente în care avem atâtea lucruri de făcut încât nu știm cu ce să începem, dacă nu suntem
niște persoane organizate, stresul este și mai ridicat. Cu cât este mai importantă “funcția” cu atât crește și nivelul stresului și tot așa…
Ideea foarte simplă este să ne prindem că dacă ne eliberăm mintea, task-urile pe care le avem de îndeplinit devin mai ușoare și le realizăm mult mai rapid. De ce? Pentru că, creierul nu mai consumă la fel de multă energie și este mai relaxat. Dacă este relaxat creierul, corpul se relaxează și el. Nu intri în relax total și te bagi la somn… pur și simplu iei lucrurile mult mai degajat.
Ce ai de făcut?
Să începi să te consideri cea mai importantă persoană din viața ta și să-ți acorzi minim 15 minute doar tu cu tine în fiecare zi. În acest timp poți medita, meditația ajută la scăderea numărului de cicli pe secundă cu care gândește creierul, iar dacă faci asta timp de 21 de zile consecutive, vei avea rezultate extraordinare.
Rugăciunile pot fi considerate de asemenea meditații.
Pot fi persoane care spun: păi da, dar când să mai meditez că nu am timp… am și copii, iar seara stau cu
ei…etc.
Eu zic așa… într-o familie există soț și soție, cred că partenerul poate sta măcar 15 minute cu copiii. Dacă nu există partener, culcă-i pe copii mai devreme și acordă-ți timp pentru tine. Așa cum spune iubitul meu și îi mulțumesc pentru asta: fii tu star în viața ta! În momentul în care îți dorești un lucru cu adevărat, există și soluțiile cele mai potrivite, trebuie doar să-ți dai voie și să consideri că meriți.
Această problemă a stresului poate fi discutată mult timp însă dacă îți dorești o schimbare, fă primul pas.
Ești dispus să te schimbi?
Dacă ai nevoie de îndrumare, lasă-mi un mesaj și programează-te la o sesiune cu mine, combatem stresul împreună.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește și emisiunile mele “Timp pentru suflet”, cu siguranță vei mai primi și alte răspunsuri. Click pe link.

https://www.youtube.com/watch?v=wfxpJWwBTGE

La recitire, Marina!