You are currently viewing Cum poți scăpa de anxietate sau depresie?
depresie si anxietate

Cum poți scăpa de anxietate sau depresie?

Un studiu, realizat de către o echipă de cercetători de la Universitatea Bath din Marea Britanie, a descoperit cum pot oamenii să-și îmbunătățească sănătatea mintală și să-și diminueze semnificativ anxietatea și depresia. Metoda este una simplă și constă în luarea unei pauze de cel puțin o săptămână de pe rețelele de socializare, potrivit ziare.com.

Pentru studiu, cercetătorii au ales 154 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani, care foloseau rețelele de socializare în fiecare zi, fie într-o comunitate în care li s-a cerut să nu mai folosească sistemul timp de o săptămână, fie într-un grup de control, unde puteau continua.

La începutul studiului, participanților li s-au făcut teste legate de anxietate, depresie și bunăstare. Oamenii au raportat că au petrecut în medie 8-9 ore pe săptămână pe rețelele de socializare.

O săptămână mai târziu, participanții cărora li s-a cerut să ia o pauză au avut îmbunătățiri semnificative ale nivelului de depresie și anxietate, precum și creștere a bunăstării generale.

sursa: ziare.com

foto: pixabay