You are currently viewing Ucraina, razboiul spionilor!
Ucraina, razboiul spionilor

Ucraina, razboiul spionilor!

Care este argumentul principal pe care il au in vedere strategii militari atunci cand sunt angajati intr-un razboi? Privind spre Ucraina, din perspectiva informatiilor pe care le primim de la reporterii de razboi sau comunicatorii partilor implicate direct sau indirect, a analizelor realizate de experti militari, putem concluziona ca raportul de forte este inclinat spre cel care detine un avantaj important: cunoasterea locului unde se duce confruntarea, superioritatea numerica a trupelor, tehnica militara de ultima generatie s.a.m.d. .

Luni, 02.05.2022, de la ora 20.00, Publive gazduieste emisiunea Intelligence4All care devine un reper in cunoasterea razboiului, a culturii informationale mai exact, atat din perspectiva prezentatorului, prof.univ.dr. Cristian Barna, cat si al invitatilor sai. In aceasta seara, va propunem sa-l urmariti pe prof. univ. dr. Adriean PÂRLOG, general maior (R), fost adjunct al Direcției Informații Militare din România și Ataşat al Apărării, Militar, Aero şi Naval în Regatul Norvegiei, un expert militar care ne va vorbi despre avantajul detinerii informatiilor relevante, a modului in care pot fi operationalizate pe campul de lupta si in afara lui.

Asadar, va invitam sa participati la aceasta editie a emisiunii Intelligence4All pentru a intelege complexitatea unui razboi din perspectiva culegerii de informatii si a folosirii lor in avantajul unei parti beligerante astfel incat toate celelalte avantaje sa conteze. Mai jos, gasiti intrebarile ce-i vor fi adresate invitatului din aceasta seara:

1. Care este stadiul actual al razboiului din perpectiva informationala? Cine castiga si cine pierde in razboiul informational? Cat de mult conteaza pentru Ucraina si cat de mult incurca Federatia Rusa cunoasterea adversarului prin diverse surse de intelligence?
2.Cine seteaza agenda diplomatica si media a acestui razboi? Mai conteaza informatiile in modul in care liderii politici si militari se raporteaza la acest razboi?
3. Este Ucraina o victima sau un invingator in razboiul informational cu Federatia Rusa?

Ne dorim sa fie pace!

Link catre emisiune: https://youtu.be/n-RbBshRdRM