You are currently viewing Videoclip animat viral adresat copiilor din Rusia pentru a explica invazia Ucrainei

Videoclip animat viral adresat copiilor din Rusia pentru a explica invazia Ucrainei

Presa de stat din Rusia a lansat un scurt film de desene animate prin care explică copiilor motivul pentru care a invadat Ucraina.

Videoclipul de trei minute arată copii purtând tricouri cu steaguri ale Ucrainei, Germaniei, Rusiei și SUA înainte de a explica conflictul.

Începe cu „prietenii” inseparabili, Ucraina și Rusia, jucându-se împreună în nisip, stând unul lângă celălalt la școală. Apoi Ucraina decide să plece, preferând să „se joace singură”, acest lucru reprezentând independența sa față de Uniunea Sovietică.
Filmul de desene animate descrie apoi momentul în care Ucraina stabilește relații diplomatice cu SUA în 1991, rupând astfel definitiv „prietenia” lor.

Videoclipul animat „Cum să explic unui copil ce este războiul din Donbas și de ce s-au certat Rusia și Ucraina?” a devenit viral  pe rețelele de socializare, dar a primit reacții severe nu numai pentru propagandă, ci și pentru targetarea copiilor.

sursa: https://www.moneycontrol.com/news/trends/pro-kremlin-cartoon-explains-russia-ukraine-war-to-kids-shows-two-friends-falling-out-8199361.html

foto: captura videoclip