You are currently viewing Foamete în România? Incapacitate politică sau influența războiului din Ucraina?
foametea in Romania

Foamete în România? Incapacitate politică sau influența războiului din Ucraina?

Emisiunea “Intelligence4All” din data de 27.06.2022, la Publive, vă propune un subiect de interes major pentru români: vine foametea?

Realizatorul Cristian Barna îl va avea invitat pe Gheorghe Bejan, director executiv al Patronatului Zahărului, fost membru al grupului Divertis, cu care va trece în revistă problemele specifice din agricultura românească și modul în care ne influențează războiul din Ucraina.

România și Polonia sunt principalele țări care îi acordă Ucrainei suport logistic pentru distribuția cerealelor stocate de-a lungul țării, doar că noi întâmpinăm anumite probleme de supraîncărcare a portului Constanța și de racordare la sistemul feroviar din țara vecină. Astfel, trebuie regândită întreaga infrastructură, iar România va trebui să-și joace cât se poate de inteligent rolul sau pentru a obține finanțare din partea țărilor dezvoltate din Europa sau chiar dinspre USA pentru a reuși să facă operabile rutele sale.

Prof.univ.dr. Cristian Barna și Publive vă invită să urmăriți emisiunea din această seară și să contribuiți cu punctul vostru de vedere la generarea de soluții pentru această criză anunțată de economiștii din întreaga lume.

Premiera o puteți urmări aici începând cu ora 20:00 : https://www.youtube.com/watch?v=y_aMeNLeNUk