You are currently viewing 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor, sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie.

Ziua Internațională a Animalelor a fost proclamată oficial de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor în anul 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan și protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

Animalele au un rol esențial în viața noastră. Fie că vorbim de animalele de companie pe care am ales să le îngrijim și să le oferim un loc în inima noastră și care ne recompensează cu atenția și iubirea lor, fie că vorbim de celelalte animale care trăiesc în sălbăticie, toate contribuie la întregirea sensului vieții pe Pământ și ne oferă momente de bucurie. Ca și oamenii, animalele au dreptul la viață și protecție, având nevoie de sprijinul nostru pentru apărarea acestor drepturi.

Această sărbătoare recunoaște locul pe care animalele îl au în viața noastră, mai ales locul animalelor de companie. Acestea au un rol important în formarea caracterului și personalității copiilor, învățându-i să fie responsabili și independenți.

sursa foto: obiectiv.info