You are currently viewing Relațiile tale cu oamenii sunt relațiile tale cu părinții tăi
family

Relațiile tale cu oamenii sunt relațiile tale cu părinții tăi

Cine suntem noi cu adevărat? Cum ne influențează cei din jurul nostru alegerile? Cum se formează structura personalității unui copil?

Iată ce spunea Dr. Menis Yousry, renumit psiholog și psihoterapeut într-un interviu din http://www.inspire-magazine.ro/

“Avem o idee despre cine suntem care nu este adevărată. Credem ca suntem într-un fel, dar, de fapt, nu este așa. Credem asta din cauza primelor conexiuni care ne-au dat o idee despre cine suntem. Când pierd un job, de exemplu, cei mai mulți dintre oameni își vor cauta imediat altul asemănător. Am fost programați să credem că acela e singurul lucru pe care îl putem face. Ceea ce credem acționează ca un filtru asupra lumii.

De fapt, percepția noastră asupra lumii ne schimbă și pe noi. Și alți oameni ne pot schimba prin felul în care ne tratează, iar noi permitem ca asta să se întâmple. Oricine poate deveni orice ce își dorește, doar că nu credem asta. Mintea noastră subconștientă acționează după un tipar. Oamenii care au atins anumite niveluri în diferite aspecte ale vieții, care sunt puternici și inspirați, au reușit să schimbe aceste tipare.”

Vă invit să urmăriți și un interviu în care veți vedea cât de importantă este relația părinte-copil și cât de mult influențează aceasta structura personalității copilului.

sursa foto: pixabay

Lasă-ne un comentariu!