BIO=SĂNĂTOS?

BIO=SĂNĂTOS?

Când vine vorba de mâncare sănătoasă majoritatea persoanelor se gândesc la produse bio. Dar oare acestea reprezintă întotdeauna și garanția “sănătății”?
Curios sau nu, se pare că nu toate legumele și fructele bio sunt recomandate a fi consumate în această forma.
Așa cum spune dr. Mihaela Bilic, dintre cele 43 de categorii de fructe și legume prezente în Ghidul pesticidelor, cele 10 produse care urmează au o încărcătură de pesticide foarte redusă chiar și atunci când sunt cultivate prin metode convenționale, deci sunt sigure pentru consum și în varianta ne-BIO:
– legume: broccoli, vinete, varză, ceapă, sparanghel
– fructe: banane, kiwi, mango, ananas, avocado.
Întrucât anumite fructe și legume necesită cantități mai mari de pesticide față de altele este recomandat a fi consumate în varianta BIO următoarele legume și fructe:
– legume: ardei gras, țelină, salată, spanac, cartofi
– fructe: mere, pere, piersici, căpsuni, struguri.
Ca și concluzie, atunci când vrem să alegem un produs este recomandat să avem în vedere un criteriu sănătos: să fie cât mai puțin procesat.

Sursa poza: https://www.realitatea.net/