You are currently viewing Cauzele subtile ale îmbolnăvirii – GÂT/GUTURAI/LARINGITA/AFECŢIUNI PULMONARE
infectii respiratorii

Cauzele subtile ale îmbolnăvirii – GÂT/GUTURAI/LARINGITA/AFECŢIUNI PULMONARE

Ne-am propus o serie de articole legate de cauzele subtile ale îmbolnăvirii, așa cum sunt ele identificate și descrise de celebrul Valeriu Popa în lucrarea Cauzele SPIRITUALE ale BOLILOR, NECAZURILOR și SUFERINȚELOR noastre.

Pentru că este sezonul răcelilor, trecem în revistă câteva afecţiuni specifice aparatului respirator:

GÂTUL: orice problemă legată de gât corespunde temerii de a întreba şi de a se exprima, sau un blocaj al creativităţii. Refuzul schimbării, rigiditate, mânie ascunsă din cauza unor cuvinte jignitoare.

GUTURAIUL: se declanşează într-o perioadă de confuzie a individului sau în urma unei temeri, culpabilităţi. Nasul care curge reprezintă lacrimi şi o purificare necesară.

LARINGITA: în acest caz ţi-e teamă să te exprimi şi nu eşti în stare să-ţi spui părerea. Dacă laringita ta ascunde supărare şi furie, trebuie să o exprimi, altfel furia va creşte în tine.

FEBRA: este un semn de furie interioară. Toate dorinţele înăbuşite, închise în tine, explodează. Încetează să aduni totul în tine. Supărarea şi furia nu-ţi sunt benefice, te pedepseşti singur.

AFECŢIUNILE PULMONARE: jale reprimată, necazuri, supărări, frica de a simţi plăcerea şi bucuriile vieţii. Tuberculoza arată că într-o viaţă anterioară persoana a trăit numai pentru valorile materiale. Gândirea răului despre lumea înconjurătoare. Tuberculoza, pneumonia şi bronşita se datorează unor supărări de lungă durată. Când nu iubim lumea înconjurătoare, au de suferit plămânii.

sursa articol: secretelecunoasterii.ro

 

Lasă-ne un comentariu!