You are currently viewing „Habar n-aveam că dacă fac sex rămân gravidă…”

„Habar n-aveam că dacă fac sex rămân gravidă…”

Nu, nu zâmbi când citești titlul articolului! Este cu adevărat un răspuns dat de o tânăra de 29 de ani(!). Și nu este singura persoană care poate afirma astfel de lucruri. Acest lucru se „datorează” cu adevărat educației sexuale din România, care este minunată, sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Atâtea generații, crescute în umbra ideii că a vorbi despre educatia sexuala este ceva tabu, au ridicat un zid mare, de nepătruns. Mulți dintre părinții care spun că sunt preocupați de educația copiilor lor consideră că educația sexuală în școli “murdărește” mintea copiilor…
Dacă tu, ca adult, ai dus lipsă de informații pe această temă, în prezent când există și specialiștii care ar putea să abordeze acest subiect cu tact și delicatețe adaptate fiecărei vârste, de ce nu ai fi de acord cu introducerea în școli a unor astfel de ore? Copilul ajuns la vârsta primelor modificări hormonale își caută informațiile fie pe internet, unde nu toate sursele sunt credibile, fie pe la prieteni. De ce să nu afle răspunsul potrivit chiar de la cei care sunt avizați si pregatiți să facă asta?

Cu siguranță la vârsta copilului tău ai avut nelămuriri și întrebări la care ți-a răspuns cel mult o carte care aborda aspecte ale educației sexuale „De vorbă cu tinerii” .

Să mai amintesc de orele de biologie la care atunci când se preda lecția despre aparatul reproducător băieții erau invitați afară, în clasa rămânând doar fetele?
Din educație face parte și prevenția bolilor, atât a celor cu transmitere sexuală, cât și a celorlalte boli. Cât de importante sunt testele de screening, cum poți  evita o sarcina nedorită, care sunt cele mai eficiente metode de contracepție sunt întrebări al căror răspuns ar fi de dorit să fie cunoscut de cât mai mulți. Și, da, educația poate ar trebui să inceapă cu adulții.

Altfel, vom întâlni în continuare persoane care pot face afirmații precum cea din titlul articolului sau altele pe care va las să le descoperiți în materialul de mai jos.

sursa: mihaivasilescublog.ro

foto: portalinvatamant.ro

https://mihaivasilescublog.ro/2021/05/17/habar-aveam-raman-gravida/?fbclid=IwAR3pIztzGuZ0dsVyBFe4dNXdzGr9Lvc5YhuDtpRaqNeaLLJ2o0T8WYer9CU&cn-reloaded=1