You are currently viewing Intuiția bate filmul

Intuiția bate filmul

Când ți-ai ascultat intuiția ultima dată?

Dacă ai făcut alegeri și ai luat decizii care nu s-au dovedit a fi potrivite pentru tine este pentru că nu ți-ai ascultat intuiția.
Încă de mici copii, inclusiv din grădiniță și școală, suntem învățați că trebuie să ne ascultăm mintea și nu ne spune nimeni când și cum să ne ascultăm inima (intuiția).
E adevărat că atunci când facem exerciții de matematică de exemplu, nu ne vom folosi de intuiție, nu ne va zice inima rezultatul, ci mintea, evident. La fel și când traversezi strada.
Ce te faci când ai de luat decizii importante și nu știi ce să faci? Atunci te poți lăsa ghidat de intuiția ta, fie că este vorba de job, relație sau altceva.

Întotdeauna inima ne spune ce avem de făcut însă, puțini știu să o asculte. De ce? Pentru că este atât de multă gălăgie în minte încât nu își pot da seama cât de mult rulează pe programe și convingeri vechi, care nici măcar nu sunt ale lor, sunt “cumpărate” sau împrumutate în timp și funcționează pe pilot automat.

Câte îți amintești din traseul tău de acasă până la job sau invers? Dacă răspunsul este “mai nimic”, înseamnă că ai mers pe pilot automat și uite așa trece timpul, iar noi uităm să ne bucurăm și să fim recunoscători pentru ceea ce vedem în fiecare clipă.

Pentru a începe să îți asculți intuiția ai nevoie de antrenament la fel cum înveți să mergi pe bicicletă. Făcând exerciții pentru intuiție, vei constata la un moment dat că știi deja răspunsul înainte să îți pui o întrebare. Da, este atât de simplu și de magic!
Antrenamentul pentru dezvoltarea intuiției te ajută și să prinzi o mai mare încredere de sine, poate nu are logică acum însă, dacă ai începe să iei decizii din ce în ce mai “corecte”, ce crezi că se va întâmpla în interiorul tău?

Voi da din “casă” un exercițiu ca să te lași ghidat de intuiție.
Ai de luat o decizie importantă? Urmărește-ți corpul când spui “nu” și apoi urmărește-te când spui “da”, desigur dacă răspunsul ar fi cu da sau nu (înlocuiți voi cu variantele de răspuns). Nu numai inima, ci întreg corpul ne va răspunde la acea întrebare. În momentul în care te strânge corpul și/sau apre o greutate pe inimă, înseamnă că acel răspuns nu este potrivit pentru tine. Adevărul și răspunsul corect este întotdeauna ușor pentru tine. Desigur, pentru a afla răspunsul ai nevoie să fii extrem de sincer cu tine, iar dacă răspunsul corect nu îți place, alege-l totuși. Inima ta știe ca urmează ceva mult mai bun pe care tu nu l-ai putut vedea, pentru că nu ți-ai dat voie având în vedere că ți-ai ascultat mintea.
Te-am zăpăcit și te doare mintea? Cu timpul va fi mai ușor!

Dacă ți-a plăcut subiectul, dă click pe link-ul de mai jos și poți urmări emisiunea în care am discutat despre intuiție.

https://youtu.be/7XNgHVd0DBw

Dacă vrei să lucrezi cu tine mai mult ghidat de un specialist îmi poți scrie la adresa de mail marina@therapist.net.

La recitire,
Marina Voicu,
Terapeut holistic și consilier spiritual, Facilitator Access Bars,
Hipnoterapeut, pictor intuitiv și realizatoarea emisiunii “Timp pentru suflet”.

#intuitie #terapie #viatasanatoasa #inteligenta

sursa foto: pixabay

Lasă-ne un comentariu!