You are currently viewing Sanitas: “Angajații Serviciului Public de Ambulanță recrutați pe perioada pandemiei trebuie să rămână în sistem!”

Sanitas: “Angajații Serviciului Public de Ambulanță recrutați pe perioada pandemiei trebuie să rămână în sistem!”

Ministerul Afacerilor Interne a organizat miercuri, 23 iunie, o dezbatere publică pe tema mai multor proiecte de acte normative, printre care și proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind suspendarea aplicării prevederilor Legii nr. 5/2021 privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat.

Reprezentanții Federației Sanitas din România au participat la această consultare împreună cu cei ai Uniunii Naționale a Sindicatelor Asistenților Medicali din Serviciul de Ambulanță, ținând cont de faptul că o mare parte dintre angajații din sistemul public de ambulanță sunt membri Sanitas.
Federația  a susținut organizarea unei întâlniri distincte, la care să participe și reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul căreia să se identifice soluții reale pentru menținerea în sistem a salariaților angajați în perioada pandemiei. Mai mult, Sanitas consideră că ar trebui să se realizeze de urgență un plan național de recrutare și formare de personal pentru serviciul public de ambulanță, în vederea înlocuirii personalului ce urmează să se pensioneze.

MAI susține ideea menținerii în sistem a angajaților recrutați în pandemie

Reprezentații M.A.I. prezenți la întâlnire au fost de acord cu necesitatea menținerii angajaților recrutați în pandemie și au promis susținerea acestui demers al Federației SANITAS. De asemenea, au fost de acord cu organizarea unei întâlniri pentru discuții concentrate pe identificarea unor soluții echitabile și realiste pentru a evita plecarea masivă a specialiștilor din sistemul public de Ambulanță, ca urmare a pensionării anticipate.
Apreciem că drepturile câștigate de salariații din sistem, odată cu adoptarea Legii nr. 5/2021 sunt pe deplin meritate iar încercarea actualului guvern de a proroga termenele de acordare a acestora reprezintă un gest pripit și inechitabil. Totodată suntem conștienți și preocupați de deficitul de personal care s-ar crea și care ar pune în pericol populația țării care are nevoie de servicii de sănătate de urgență bine structurate și de calitate. Din acest motiv, sperăm că instituțiile abilitate vor organiza în regim de urgență consultări eficiente pentru realizarea unei strategii coerente, pe termen scurt și mediu, care să mențină un nivel optim al serviciilor medicale de urgență”, se arată în comunicatul Sanitas, postat pe pagina de Facebook.

Luminita Ciocan, 23.06.2021

Lasă-ne un comentariu!