Halatele chirurgicale și combinezoanele de protecție care au ajuns astăzi la personalul medical din Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” sunt puse la dispoziția Federației SANITAS de Confindustria România – asociația care reprezintă cei mai importanți investitori italieni din România, în baza unui protocol de colaborare încheiat recent între cele două organizații.
Leonard Bărăscu, președinte Federația Sanitas din România: ”Noi, Federația Sanitas, căutăm permanent în perioada aceasta de pandemie soluții cât mai bune pentru toți colegii noștri – nu numai membrii Sanitas – care se află în prima linie a luptei cu pandemia. Vrem să venim în sprijinul lor, iar echipamentele de protecție puse la dispoziție prin amabilitatea Confindustria România ne oferă o nouă posibilitate, bazată pe o tehnologie inovativă, să ne protejăm cât mai bine colegii și, în același timp, să contribuim la binele pacientului. Pentru început suntem aici, la Institutul ”Matei Balș”, suntem onorați și mulțumim din suflet întregului personal de aici pentru tot ceea ce faceți aici zi de zi.”
Sunt materiale de protecție de care au nevoie toți cei care lucrează în spitale, însă în mod deosebit cei care se află în prima linie de luptă împotriva virusului SARS-CoV-2 care a îngenunchiat România. Echipamentele sunt realizate printr-o tehnologie nouă – Immunolution plus – dezvoltată de unul dintre asociații Confindustria România, Lorenzo Pera, fondator al brandului “Original Marines”, care pe perioada pandemiei a mutat cercetarea științifică în ceea ce privește țesăturile din domeniul sportului și al modei către protecția medicală. Materialul din care sunt realizate echipamentele donate oferă un grad ridicat de protecție sanitară și de confort, nelăsând fluidele să pătrundă prin țesătură, dar permițând în același timp pielii să respire.
Giulio Bertola, președinte Confindustria România: ”Între România și Italia există un parteneriat important, nu numai în plan economic, comercial și social, dar și uman. Noi reprezentăm principalii investitori de la noi din țară și în acest moment este pentru noi o datorie să ne aducem contribuția la sprijinirea personalului medical care se află în prima linie, care se confruntă cu pandemia în fiecare zi. Din păcate nu există o singură soluție, o singură acțiune care să rezolve această pandemie, ci de mai multe puse la un loc care ne pot ajuta să depășim acest moment. Această donație este o primă acțiune dar vor urma și altele, la fel de importante.”
Prof. dr. AdrianStreinu-Cercel: Vă mulțumim foarte mult pentru această inițiativă. Noi, aici la institut, suntem destul de atenți la ceea ce se întâmplă la nivel mondial din punct de vedere al sistemelelor de protecție a personalului, pentru că știm cu toții că într-o pandemie, principalul lucru pe care trebuie să-l realizezi este să-ți protejezi personalul. Dacă personalul tău se îmbolnăvește, evident că nu ai cu cine să mai asiguri servicii medicale. Cei care lucrează direct cu pacienții Covid știu ce înseamnă să stai în asemenea echipamente de protecție câte trei ore sau mai mult și știu ce înseamnă să te încingi în ele. Faptul că ați ajuns să aveți o tehnologie care să permită schimbul de căldură din interiorul echipamentului spre exterior este un lucru cât se poate de bun și de folositor în activitatea de zi cu zi.”
Federația SANITAS va continua activitățile de donare de echipamente de protecție către spitalele din România, conform angajamentului pe care și l-a asumat prin protocolul de colaborare cu Confindustria România.
Luminița Ciocan, 10 noiembrie 2021
#sanitas #donatie #confindustriaromania #federatiasanitas #sindicat #mateibals
You must log in to post a comment.