You are currently viewing Și bicicleta era galbenă…

Și bicicleta era galbenă…

Nu poți fi trist când mergi pe bicicletă!

Ei bine, cu siguranță acest citat a fost verificat astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Bicicletei, motiv pentru care, pentru a o marca așa cum se cuvine, primarul Nicușor Dan, președintele Klaus Iohannis, ministrul mediului Tanczos Barna au participat la un eveniment în Parcul Herăstrău, unde au venit cu bicicletele pentru a încuraja astfel cetățenii să aleagă deplasarea cu un mijloc de transport nepoluant care contribuie și la un mod sănătos de viață. În acest fel, mașinile care sunt o sursă de poluare continuă ar putea fi cât mai puțin utilizate.

În cadrul evenimentului a avut loc o dezbatere în care s-a adus în discuție traficul greoi, plin de ambuteiaje din marile orașe, dar și lipsa infrastructurii necesare folosirii mijloacelor de transport alternative.

Președintele Klaus Iohannis a spus că e nevoie de o schimbare, pentru că, în ultima sută de ani, orașele au fost concepute pentru mașini, dar sunt și oameni care nu vor să își piardă ore întregi din viață blocați în trafic.

Evenimentul a fost “condimentat” și de un moment aparte, când Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen Bank, s-a dezechilibrat de pe bicicletă și a căzut peste Ministrul Mediului Tanczos Barna, care a reușit totuși să se mențină ferm pe poziție.

 

sursa: hotnews.ro

foto: realitatea.net