You are currently viewing Va mai fi România educată și sănătoasă?

Va mai fi România educată și sănătoasă?

În ultimele două săptămâni, pe scena societății românești s-a menifestat nemulțumirea. Nemulțumirea oamenilor din diferite domenii: învățământ, sănătate, transporturi. Greva cadrelor didactice produsă chiar în apropierea examenelor de evaluare națională a produs o stare de incertitudine în rândul elevilor și părinților, existând posibilitatea decalării datelor la care se vor desfășura probele aferente examenelor.

Atât profesorii, cât și cadrele sanitare au revendicări a căror rezolvare trenează de ani de zile. Poate de aceea, în învățământ, alegerea unui astfel de moment, în proximitatea evaluării naționale și a bacalaureatului, înseamnă un semnal de alarmă puternic tras de cadrele didactice.

În acest mod poate, în sfârșit, sunt auziți și cei ce contribuie decisiv la educația și formarea viitoarelor generații, de către cei care decid rezolvarea problemelor acestora,  astfel încât conceptul  “România educată” să nu rămână doar la nivel de idee.

Dar ce ne facem dacă și “sănătatea” ajunge în stradă precum “educația”?

Despre România sănătoasă se va vorbi astăzi, 08.06.2023, într-o ediție specială a emisiunii “Raportul de garda”, cu începere de la ora 19:00.

Live pe platforma Publive!

sursa foto: jurnalul.ro