You are currently viewing Replica lui Calinic  Argeșeanul către Teodosie

Replica lui Calinic Argeșeanul către Teodosie

Ca o replică la declarațiile arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, care au stârnit numeroase controverse “motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”, „femeia a început păcatul, dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, arhiepisopul Argeșului și Muscelului, Calinic Argeșeanul a făcut o postare pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei care începe cu metafora Femeia, Înger pe pământ!

În materialul publicat, acesta a subliniat necesitatea schimbării viziunii învechite prin care femeia îi este inferioară bărbatului precizând următoarele: “dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu după căderea în păcat, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, Femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească Femeia pentru că este egală – de drept divin – cu Bărbatul!

Sfântul Apostol Pavel, spulberă pentru totdeauna mentalitatea din bătrâne veacuri, că femeia ar fi inegală bărbatului! Iată textul: „Nu mai este iudeu, nici elen, nici rob, nici liber, nici parte bărbătească sau parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus!” (Galateni 3, 28).”

https://cutt.ly/ibUtbs5

foto: Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

Lasă-ne un comentariu!