You are currently viewing 23 Ianuarie – Ziua Scrisului de Mână
ziua scrisului de mana

23 Ianuarie – Ziua Scrisului de Mână

În vremurile în care oriunde ne-am uita suntem înconjurați de tehnologie, stabilirea unei zile dedicate unei activități ce nu presupune deloc nevoia unui device în desfășurarea acesteia este binevenită.

Așadar, 23 Ianuarie este Ziua Scrisului de Mână. Despre beneficiile scrisului de mână s-a scris în numeroase articole, informațiile având la baza cercetările specialiștilor în domeniul psihologiei.

Scrisul de mână este o activitate complexă care necesita abilitați diverse, și cognitive, și motorii, spre deosebire de utilizarea tastaturii unde trebuie doar să apeși pe butoane.

Pe lângă faptul că stimulează creativitatea și imaginația, potrivit unui studiu publicat in jurnalul Psychological Science, faptul că scrisul de mână iți solicita mintea într-o măsură mai mare, se reflectă în capacitățile cognitive. Scrierea de mână activează anumite părți ale creierului implicate în procesele de gândire și iți permite să stochezi și să gestionezi mai ușor informațiile.

În același timp, mișcarea asociată stiloului și mâinii poate ajuta la codificarea și la păstrarea pe termen lung a informațiilor. acesta este și motivul pentru care psihologii americani recomanda elevilor și studenților să scrie de mana: îi ajută să păstreze mai ușor cunoștințele.