You are currently viewing Afganistan – ce urmează?

Afganistan – ce urmează?

Talibanii au anunțat marți o „amnistie generală” pentru toți oficialii guvernamentali și i-a îndemnat să se întoarcă la muncă, încercând să calmeze nervii într-o capitală tensionată, care doar cu o zi înainte s-a confruntat cu haos pe aeroportul din Kabul, în timp ce oamenii încercau să fugă. Femeilor li se va permite, de asemenea, să joace un rol în guvern, dar care corespunde legii Sharia, a spus grupul.

Comentariile lui Enamullah Samangani, membru al comisiei culturale a talibanilor, reprezintă primele comentarii despre guvernarea din Afganistan de la preluarea duminică de către talibani a țării.

“Ar trebui să reîncepeți viața de rutină cu deplină încredere”, a spus Samangani în anunțarea amnistiei.

Prezența femeilor ar fi, de asemenea, permisă alături de guvern în conformitate cu legea Shariei, a spus el.

„Emiratul islamic nu vrea ca femeile să fie victime”, a spus Samangani, folosind termenul militanților pentru Afganistan. „Ar trebui să se afle în structura guvernamentală în conformitate cu legea Sharia”.

“Structura guvernului nu este pe deplin clară, dar pe baza experienței, ar trebui să existe o conducere complet islamică și toate părțile ar trebui să se alăture”, a adăugat el.

Samangani a fost destul de vag în privința altor detalii, însă, a sugerat că oamenii știu deja regulile legii islamice pe care talibanii le aștepteaptă să le respecte.

„Oamenii noștri sunt musulmani și nu suntem aici pentru a-i forța către islam”, a spus el.

Suhail Shaheen, unul dintre purtătorii de cuvânt oficiali ai talibanilor, a încercat, de asemenea, să calmeze temerile că femeile vor fi retrogradate la un statut diminuat în noul Afganistan.

„Dreptul lor la educație este, de asemenea, protejat”, a spus el târziu luni.

Dar talibanii au fost vagi în declarațiile cu privire la modul în care va conduce Guvernul Afganistanului, în afară de a spune că ar fi în conformitate cu „principiile” islamice.

articolul integral: https://www.france24.com/en/asia-pacific/20210817-taliban-declare-amnesty-urge-women-to-join-government-according-to-shariah-law

sursa foto: mediafax.ro

Lasă-ne un comentariu!