You are currently viewing Polițiști împotmoliți în noroi -scene video virale-
politisti in noroi

Polițiști împotmoliți în noroi -scene video virale-

În satul german Lützerath situat în Renania de Nord-Westfalia, vestul Germaniei s-au dus adevărate lupte între activiștii de mediu și poliție, motivul fiind faptul că satul a fost demolat pentru extinderea unei mine de cărbune.

Forţele trimise să-i alunge pe activişti de abia se puteau ţine pe picioare şi chiar s-au târât prin noroi până la genunchi.

Activiștii s-au luptat ca satul Lützerath să nu fie fie demolat, iar cărbunele de sub el să rămână neexploatat. Protestului activiștilor li s-a alăturat și ecologista Greta Thunberg. Potrivit ziare.com aceasta a declarat: “Germania se face de râs în acest moment. Cred că este absolut absurd că acest lucru să se întâmple în 2023. Cei mai eficienți oameni sunt clari, știința este clară, trebuie să păstrăm carbonul în sol. Atunci când guvernele distrug în mod activ mediul înconjurător, punând în pericol nenumărați oameni, atunci oamenii iau atitudine. Stăm împreună în solidaritate.”

Poliția germană a anunțat că a evacuat aproape toți activiștii din sat, 30 de case au fost demolate și 300 de persoane evacuate în alte orașe.

Activiștii spun că arderea cărbunelui subminează eforturile Germaniei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

 

sursa video: Twitter by user @_maxgranger

sursa articol: https://www.gandul.ro/stiri/scene-comice-in-lutzerath-in-incercarea-de-a-alunga-activistii-dintr-un-sat-german-ofiterii-de-politie-s-au-impotmolit-in-noroi-pana-la-genunchi-19908969

sursa foto: HotNews.ro

Lasă-ne un comentariu!