You are currently viewing AVEȚI PUȚINTICĂ RĂBDARE!

AVEȚI PUȚINTICĂ RĂBDARE!

Nici nu s-a uscat bine cerneala virtuală de pe paginile publicațiilor online în legătură cu incidentul de la Spitalul Foișor și iată că, din păcate un nou incident regretabil ocupă un loc la categoria “Breaking News”: o supraîncărcare a instalației de oxigen la care era conectat TIR-ul ATI a dus la blocarea completă a ventilatoarelor din secția mobilă ATI din curtea spitalului “Victor Babeș”, ventilatoare la care erau conectați opt pacienți. Din păcate, trei dintre aceștia nu au mai putut fi salvați. Conform digi24.ro, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost așteptată în fața Ministerului Sănătății de jurnaliștii care au întrebat-o dacă sunt informații noi privind această tragedie.

Ciudat modul acesta de a da declarații, dacă doriți, haideți să facem o treabă organizată, frumos, nu așa cu toată lumea. Aseară s-au făcut declarații, există, s-a făcut comunicat de presă. Se fac lucruri, haideți să aveți răbdare. Pe măsură ce primim rezultate în plus, vom comunica. E o situație tragică, toată lumea este consternată. Toată lumea comunică cu toată lumea pentru că e o situație absolut tristă. Nimeni nu stă și doarme liniștit și se uită la televizor”, le-a spus Andreea Moldovan jurnaliștilor.

Cam câtă răbdare ar mai putea avea pacienții internați în spitale care ar trebui să se simtă într-un mediu sigur, fără gândul că ar putea oricând să li se întâmple ceva neprevăzut, cam câtă răbdare ar mai putea să aibă aparținătorii celor aflați în spitale până când li se întorc cei dragi sănătoși acasă și în general, cam câtă răbdare să mai aibă românul în general, atunci când se gândește la sistemul sanitar? În ultimul timp, din cauza incidentelor tragice din spitale (Piatră Neamț, Matei Bals, Foișor, Victor Babeș) a crescut numărul românilor care au puțină și foarte puțină încredere în spitalele de stat din țara noastră.

Multe lucruri ar trebui rezolvate în sistemul de sănătate, un sistem împovărat oricum de un inamic invizibil și pentru că tot se pune accent pe comunicare poate chiar de aici ar trebui început, mai multă comunicare și transparență în comunicare. Secretarul de stat le-a spus jurnaliștilor că Vlad Voiculescu a ajuns “printre primii” la spital, de la 17.00, iar luni seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spunea însă că a aflat încă de la ora 18.30 despre această tragedie.

Deci, cam câtă răbdare ar trebui să mai avem?

Foto: captură video Digi24

Sursa: digi24.ro