

500 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
1 ceapă mică, tocată fin
2 căței de usturoi
1 ou
2 linguri pesmet
Sare, piper
Verdeață (pătrunjel tocat)
Ulei pentru prăjit
400 ml suc de roșii (sau pastă + apă)
1 linguriță zahăr
1 lingură oțet
2 linguri ulei
1 frunză de dafin
Sare și piper după gust
Amestecă toate ingredientele, formează bile mici și prăjește-le ușor în ulei, până devin aurii. Poți și coace la cuptor pentru o variantă mai light.
Într-o cratiță, pune uleiul, apoi sucul de roșii. Adaugă zahărul, oțetul, frunza de dafin, sare și piper. Lasă să fiarbă la foc mic 10–15 minute.
Pune chifteluțele în sos, acoperă și fierbe totul încă 10–15 minute la foc mic, să se îmbine aromele.
Piure de cartofi, orez sau mămăligă sunt alegeri excelente.