

Preparare: 10 minute
Răcire: minimum 4 ore (ideal peste noapte)
500 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
100 g zahăr
1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie
8 g gelatină (foi sau pudră – aprox. 1 plic)
2 linguri de apă rece (dacă folosești gelatină pudră)
Hidratează gelatina
Dacă folosești foi de gelatină: pune-le în apă rece 5-10 minute.
Dacă folosești gelatină pudră: amestec-o cu 2 linguri de apă rece și las-o să se umfle.
Încălzește smântâna
Într-o crăticioară, pune smântâna, zahărul și vanilia.
Încălzește la foc mediu până aproape de punctul de fierbere (NU fierbe!).
Adaugă gelatina
Ia crăticioara de pe foc.
Adaugă gelatina hidratată (stoarsă dacă e foi) și amestecă bine până se dizolvă complet.
Toarnă în forme
Pune compoziția în forme (boluri mici, pahare sau ramekine).
Lasă-le să se răcească la temperatura camerei, apoi dă-le la frigider minim 4 ore (ideal peste noapte).
Cu sos de fructe de pădure: căpșuni, zmeură, afine + puțin zahăr + lămâie (blenduite sau fierte ușor).
Cu caramel, ciocolată topită
Cu fructe proaspete sau mentă.